Vær fornuftig med dine penge nu og oplev gevinsten senere

“I like my money right where I can see it… hanging in my closet” sagde Carrie Bradshaw i et afsnit af den populære serie Sex and the City. Dette citat er sidenhen blevet brugt mange gange på plakater og som tekst på billeder på de sociale medier. Med citatet retfærdiggør hun at spendere alle sine penge på forbrug, i dette tilfælde tøj og sko. Og selvom det er et vittigt citat, så sætter Carrie Bradshaw ikke et særlig godt økonomisk eksempel ved at udtale sig sådan om sine økonomiske midler. For hvis man altid bruger rub og stub, når man får udbetalt sin løn, hvad skal man så betale sine uforudsete regninger med – eller hvordan lægger man udbetalingen til at hus?

Det kan godt betale sig at spare noget af sin indkomst op. Selvom du ikke har det store rådighedsbeløb, så kan du sikkert godt finde et sted at spare, så du kan lægge lidt til side hver måned. Skær ned på dyr to-go kaffe, restaurantbesøg eller tøj, du egentlig ikke mangler og lav en opsparing med pengene. Læg så meget til side, som du kan undvære, det kan sagtens gøre en forskel på den lange bane selv med mindre beløb.

Hvis du oven i købet lærer at investere pengene på din opsparing, kan de blive til mange flere med tiden. Så selvom det kan være lidt surt her og nu at skulle skære ned for dit forbrug, så bliver det sjovere i længden, hvis du tager noget ansvar for din private økonomi og begynder at spare op.