Hop med på den danskernes bølge

Flere og flere danskere investerer deres opsparing eller i hvert fald en del af deres opsparing. Dette kan være en fornuftig beslutning, da pengene, hvis de står på en bankkonto, ikke har mulighed for at vokse. Tværtimod.

Investering kan være godt

Investering kan være en god idé, fordi du dermed har mulighed for at få et afkast på din opsparing. Denne mulighed er ikke eksisterende, hvis du sætter dine penge på en bankkonto. Blandt andet fordi inflation gør pengene mindre værd.

Dog skal man ikke hovedkulds kaste sig ud i at investere alle sine penge. For det første skal man huske på, at man ved de fleste investeringer får det største økonomiske afkast, hvis man har sine penge investeret over en længere årrække. Derfor skal man i de fleste tilfælde altså ikke vælge at investere nogle penge, som man har brug for allerede i morgen eller næste uge.

Desuden må man medregne, at ligesom der er en chance for at tjene penge på sin investering, er der ligeledes en risiko for, at man mister de penge, man har investeret. Derfor er et godt råd, at man ikke skal investere mere, end man har råd til at tabe.

Begynd fra starten

Før du foretager en investering, er det vigtigt, at du stiller dig selv nogle spørgsmål. Hvornår har du for eksempel brug for pengene igen? Hvor mange penge har du råd til at investere? Og hvilken type investering vil du gerne foretage?

Læs mere om hvordan du kommer i gang med investeringer her.