Kør-det-selv ferie frem for fly og overfladisk charter!

Regnestykket siger sig selv – en bil udleder et sted mellem 110 og 160 gram CO2 pr. kilometer, mens et fly når op på hele 225 gram pr. kilometer. Hvis du oven i dette lægger det, at I på en god gammeldags bilferie er 4-5 personer i bilen, så er CO2-aftrykket ganske fornuftigt, da transporten gøres langt mere effektivt.

Der er meget debat om fossile brændstoffer, når det kommer til den daglige biltransport, men vi kan ikke komme væk fra det faktum, at det vil gavne klimaet, hvis vi sætter flyrejserne ned til det absolutte minimum. Og hvorfor skal vi egentlig have transporttiden overstået så hurtigt, når det netop er den tid, vi er sammen på ferien, der er feriens formål?

Derfor hitter bilferier i Europa i disse år – og det bliver kun en opadgående tendens. Det ser man både, når det kommer til en afslappende familieferie med nærvær og stjernestunder, lige såvel som mange drømmer om et begivenhedsrigt roadtrip med vennerne – for eksempel i forbindelse med den tyske Bundesliga sæson.

Det giver rejsen ekstra kulør, gejst og formål, at man virkelig skal ud og aflægge et godt stykke vej før man når et bestemt mål. Samtidig får vi tankerne og sjælen med, fordi rastløsheden finder en helt særlig ro, når vi ser landskabet og vejene bevæge sig afsted uden for vinduerne. Det giver anderledes og mere dybe samtaler, og rejsefællesskabet styrkes.

Uanset om du har lyst til at nyde de skønne snirklede veje i Frankrig og Italien i forbindelse med sommerens store cykelløb eller om I er ved at planlægge en tur til de skønneste naturperler i glemte hjørner af Europa, så kan et motorstop desværre sætte skår i glæden. Derfor bør du i forbindelse med planlægningen hellere før end senere tjekke dine muligheder for på bilferie at få vejhjælp i udlandet.

Hvis du er ved at undersøge, hvor du kan leje en bil til bilferien, så lav ligeledes en huskeliste over de spørgsmål, du skal huske at spørge om – heriblandt udlejningsfirmaets autohjælp service.

Husk også at sende bilen en tur omkring værkstedet inden afrejsen, så du ved, at alt er som det skal være under motorhjelmen såvel som på hjulene.

Når alle disse praktiske ting er på plads – ja, så kan du med en kør-det-selv-ferie både slippe for dårlig samvittighed over for klimaet og stress over at skulle nå fly og dit og dat, fordi du helt selv bestemmer tempo og destination.