6 ting du bør have i din dagsrygsæk

Er du på rygsækrejse i fjerne egne af verdenen, er det nogle lidt anderledes ting, du bør have i din dagsrygsæk, end hvis du var på weekendtur i London. Måske også ting, du ikke lige umiddelbart tænker over, at du skal have ved hånden. Her får du en liste med 6 ting, du bør have i din håndbagage eller dagsrygsæk.

1) Masser af vand

Er du draget ud på en dagstur, skal du huske at have masser af vand med. Og her snakker vi ikke masser af vand som i en halv liter, men nærmere som i to-tre liter. Naturligvis afhængigt af klimaet, men befinder du dig i tropiske dele af verdenen, har du brug for utroligt meget vand, og det er ganske enkelt ikke noget, man har lyst til at løbe tør for halvvejs igennem dagen. Typisk kan man ikke vide sig sikker på, at man kan finde rent drikkevand overalt på ens færden, og derfor gør du klogt i selv at medbringe en masse. Hellere for meget end for lidt.

2) Et tørklæde

Det er altid smart at have et tørklæde med i dagsrygsækken. Det kan nemlig både bruges til at beskytte imod sol og regn, og det kan bruges til at holde varmen på kølige aftener. Derudover er det godt at have ved hånden, hvis man eksempelvis skal ind i en form for religiøs bygning, hvor man typisk skal dække skuldre og lår.

3) Toiletpapir

Hvis du befinder dig i fjerne egne af verdenen, kan du ikke vide dig sikker på, at der er toiletpapir på de offentlige toiletter – eller på andre toiletter, for den sags skyld. Derfor gør du klogt i altid at have toiletpapir med dig, når du drager ud på eventyr.

4) Håndsprit

Qua det faktum, at der ikke altid er hverken toiletpapir eller rent vand, er det fornuftigt at have håndsprit på sig. Selvom det ikke giver det samme som at vaske hænder, hvis du eksempelvis har fået jord på dig, kan det i det mindste fjerne en stor del af bakterierne, og dét er trods alt det vigtigste. Med håndsprit ved hånden er der langt større chance for at undgå diverse tropiske sygdomme, og derfor bør du altid, altid, altid have dette fikse præparat på dig.

5) Papir og kuglepen

Skal du eksempelvis bruge vejvisninger, er papir og kuglepen et solidt hjælpemiddel, som virkelig kan komme dig til gode. Du vil typisk opleve en vis sprogbarriere, når du er ude at rejse i mere eksotiske lande, og derfor hjælper det ofte, at man kan skrive eller tegne. Så kan du eksempelvis få nogen til at tegne et lille kort til dig eller til at skrive gadenavne ned. Hvis de fortæller dig tre forskellige gader, du skal krydse, følge eller finde, er der desværre ikke særlig stor sandsynlighed for, at du husker dem alle sammen. Har du det på skrift, er du derfor væsentligt bedre rustet til at finde vej.

6) Walkie-talkie/babyalarm

Dette råd er primært henvendt sig til dig, som er ude og rejse. Hvis du er steder som f.eks. island, eller andre naturrige steder hvor det er attraktivt at tage billeder af hinanden. Så kan det anbefales at have en form for walkie-talkie eller babyalarm med sig, som man kan bruge til at kommunikere med. Det kan ske at man skal stå et stykke fra hinanden for at få det perfekte billede i hus, også er det bare lettere med en walkie-talkie. Det kan f.eks. også være en billig babyalarm med talkback funktion, som man bruger til det formål.