Vi er verdens bedste

Vidste du at Danmark er den førende producent af græsfrø og rullegræs i hele verden? Imponerende når man tænker over hvor store vi er og de begrænsede landbrugsarealer vi har.

Læs med her og find ud af hvorfor vi blev de førende

Når man skal udvælge sorter til en græsplæne handler det om at udvælge sorter der ikke rammes af sygdom og som kan gro under de forhold den udsættes for. Derfor er der også stor forskel på en stadion græsplæne i Norge og en have i det sydlige Italien. På et stadion slides græsset utroligt meget og skal derfor være meget stærkt, samtidig har de store mængder frost og sne i Norge. Lige modsat er det i en have i det sydlige Italien og her ville samme græssort hurtigt dø pga. mangel på vand.

I virkeligeheden blander man ofte græssorter i en blanding så du har 2-4-6 forskellige sorter i samme plæne. Det betyder at selvom en sort bliver ramt af sygdom, så vil de andre hurtigt overtage og sørge for at plænen holder sig pæn.

Blandingen kan også gøre plænen ekstra tæt eller tilføje andre egenskaber og det er netop det med at udvikle, teste og udvælge sorter som vi er blevet rigtigt gode til her i Danmark. Det er ikke den almene landmand der gør dette, det er store firmaer med laboratorier der udvikler nye sorter til krævende miljøer.

Samtidig har vi et landbrug der er gode til at dyrke rene afgrøder, så de ikke får en masse ukrudt med i deres blandinger.

Se mere om de bedste græsfrø her