Tag på roadtrip i USA og sæt mere pris på Danmark

Du lærer meget om det land du bor i og hvor priviligeret vi er i Danmark, hvis du tager på ferie i udlandet. En roadtrip i USA kan være opsigtsvækkende i forhold til den danske kultur.

Forskellene mellem amerikansk og dansk kultur

Der er meget store forskelle på kulturen i USA og Danmark. Du får øje på dem, hvis du rejser til USA henover julen, når du har muligheden for en ekstra lang juleferie på fjorten dage, hvis blot du afspadserer i fem dage.

I USA er alting stort. Kører du ad Route 66 vil du opleve store rækkevidder og den lange vej tværs over USA emmer af historie. Kontrasterne til Danmark er tydelige, når du kører på den gamle hovedåre mellem Chicago og Los Angeles.

Det behøver ikke være Route 66

Der er heldigvis også mange andre muligheder for roadtrips i USA end den kendte rute. Du kan i denne artikel finde inspiration til alternative ruter, hvor du også lærer at værdsætte den danske kultur med velfærdssamfundet, traditionerne og menneskesynet.

Rejser du henover julen og nytåret er der ingen tvivl om, at du kommer til at savne de danske traditioner og familien. Der findes heldigvis også danske julearrangementer i det store land på den anden side af Atlanten, så du skal blot åbne øjnene og søge efter dem.