SMS-lån – hvad kan de bruges til?

De fleste har hørt om de traditionelle kviklån, som kan hjælpe én med hurtigt at få råd til bestemte ting. Der er imidlertid opstået en ny form for lån, som man foretager udelukkende gennem sin smartphone, og det viser sig, at denne form for lån i tilfælde kan være mere velegnet og fleksibel end traditionelle lån.

SMS-lån fremfor et traditionelt lån

Den klareste fordel ved SMS-lån er, at man kan øge sit rådighedsbeløb markant hurtigere end med almindelige lån, da ansøgningsprocessen typisk er simplere. Der er typisk tale om en ventetid på blot et par timer, før beløbet står til dispensation på din konto. Derfor siger det sig selv, at denne form for lån er langt mere fleksibel overfor pressede situationer, hvor du eventuelt står og mangler penge til rådighed. Alligevel er der naturligvis en række faktorer, du bør være opmærksom på, inden du træffer en endelig beslutning.

Hold øje med renten

Noget af det vigtigste at holde øje med, når man overvejer kviklån generelt, er naturligvis renten. Faktisk er renten ved SMS-lån nogle af de højeste på det danske marked, så vær derfor sikker på, at du har fundet en konkurrencedygtig rente, som du med sikkerhed kan tilbagebetale. I forlængelse af dette har lånet også en tilbagebetalingsperiode, som du skal kunne overholde. Ved SMS-lån er tilbagebetalingen ofte kort, hvilket hænger sammen med, at maksimalbeløbet, du kan låne, er lavere ved SMS-lån.

For at sikre at du får en nem og behagelig tilbagebetalingsperiode, er det derfor altafgørende, at du sammenligner de forskellige lånudbydere med hinanden og lægger et budget for tilbagebetalingen. Der findes en række sider på nettet, som hjælper og rådgiver dig med at finde frem til det rigtige lån.

Oftest stillede krav

For at kunne optage et SMS-lån er der både nogle generelle krav og nogle krav, som varierer mellem lånudbydere. Nogle af de generelle krav er bl.a., at du skal være fyldt 18 år og bruge NemID til at underskrive og bekræfte lånets betingelser. Nogle bestemte udbydere har også krav om minimumsindtægter om året for at sikre sig, at deres kunder kan tilbagebetale lånet indenfor den givne periode.

Alternativer

SMS-lån er altså velegnede, hvis du har brug for mindre beløb (typisk op til 6.000 kr.), og ventetiden ikke skal være for lang. Det er samtidig vigtigt at understrege, at SMS-lån ikke er den bedste løsning i alle tilfælde, bare fordi det er let at ansøge. Som sagt er renten ofte høj og tilbagebetalingen er indenfor en kort periode, og derfor kan det i mange tilfælde bedre betale sig at tage et traditionelt lån, især hvis man sigter efter en langsommere tilbagebetaling.