Hvordan får man backlinks til en lille hjemmeside?

Backlinks er utroligt vigtigt, fordi de hjælper dig med at få bedre placeringer i søgeresultaterne, når folk søger på et eller andet, som har noget med din hjemmeside at gøre.

Du har måske bemærket, at søgeresultaterne ændrer sig hele tiden, så det ikke altid er den samme hjemmeside, som ligger i toppen af resultaterne. Dette kan skyldes, at en konkurrent har lavet linkbuilding, det vil sige fået flere backlinks eller opdateret deres indhold, så det er meget bedre en konkurrentens. Oftest er det dog en kombination af begge ting, og det er meget svært at isolere, hvad der giver al effekten. SEO er både simpelt og kompliceret.

Nu kommer det helt store spørgsmål så: Hvordan får jeg egentlig links til min hjemmeside? Skal man simpelthen bede folk om at linke til en, eller hvad er det? Lad os kigge på nogle måder, man kan få links på. Nogle er gratis – andre koster penge.

Hvis du virkelig udgiver en god artikel, så kan det være, at andre synes det er spændende at skrive andre artikler baseret på samme emne, og så bliver du nævnt som kilde. Hvis et nyhedsmedie citerer din artikel og giver dig et link, så er det virkelig det bedste du kan få for pengene, fordi det er et godt link – og du har ikke betalt for det. Der skal dog virkelig meget til, før dette sker, og det sker ikke så ofte mere, fordi de ved godt, at links har værdi.

En anden måde at “komme” i medierne på er at købe udgivelser hos forskellige nyhedsmedier. Disse kaldes nogle gange for advertorials, og de koster normalt et par tusind kroner. Folk kommer nok ikke til at læse indholdet, men det har en god linkværdi. Derfor betaler mange virksomheder penge for at blive nævnt på diverse store danske hjemmesider. Det vil ikke tage lang tid for dig at finde eksempler på dette, vi vil dog ikke nævne specifikke eksempler herinde.

Du kan selvfølgelig også købe dig links. Mange ønsker at finde billig linkbuilding, men det er svært for dem at forholde sig til, hvad billig linkbuilding er. Hvad skal et link koste? I princippet det folk er villige til at betale, men der er en form for markedspris. Vi anbefaler derfor, at du får en prisliste og derefter prøver at forhandle dig til en endnu bedre pris end før. På den måde får du den bedste mulige pris.