Hvad ved dine børn om at låne penge?

Det at låne penge er for mange mennesker et stort tabu. Lån forbindes typisk med afskrækkende TV-programmer som “Luksusfælden,” og er bestemt ikke noget vi vil lære vores børn – eller hvad?

At optage et lån på et par tusind kroner behøver ikke er være lig med personlig fiasko. Ind imellem kan man stå i en situation, hvor den bedste løsning er at låne nogle penge. Og netop dette er vigtigt at videregive til dine børn.

Du skal naturligvis ikke bare gå ud og sige: “Lån 5000 kr. til at få opfyldt dine behov sønnike,” men det er en god idé at tale med dit barn om hvilke gode grunde til at låne penge, der kan være.

Måske skal din søn starte på et nyt studie, hvor de kræver at han har en dyr laptop. Måske skal han betale en formue for sine studiebøger. Et lån kan også være en god start, når der skal betales et depositum, for dit barns første lejlighed.

Sæt dig ned med dit ansvarlige barn og lån 5000 kr. hos eksempelvis expresslån.dk. Sørg for at sætte ham eller hende godt ind i retningslinjerne og forklar ham eller hende hvorfor man ikke bager tager et lån i tide og utide.