Guide: Sådan kan du agere forsvarligt ved optagelse af lån

At låne online har aldrig været nemmere, og det kan være svært ikke at lade sig friste af de mange lånetilbud. Blandt de mange lånetilbud sidder der dog også ondsindede svindlere, hvorfor det er vigtigt at man vælger sin låneudbyder med omhu og handler forsvarligt.  

I visse situationer kan der opstå et akut lånebehov hvor det er nødvendigt at optage et forbrugslån. Vi har derfor samlet en guide for at hjælpe dig godt på vej i søgningen om det rette lån, hvor hverken din privatøkonomi eller personfølsomme data sættes over styr. 

Gør brug af en lånetjeneste 

Markedet for online lån er steget markant de seneste år, og det kan derfor være svært at navigere rundt mellem de forskellige lånetilbud. For derved at undgå at skulle ende ud med at betale enorme renter, gebyrer og øvrige omkostninger kan en lånetjeneste være behjælpelig. 

En lånetjeneste samler flere forskellige kviklån, og sammenligner dem med hinanden, for derved at hjælpe dig som privatperson med at skabe et godt overblik. Du kan således nemt finde det bedste og billigste lånetilbud for dig. 

Betal udelukkende med kreditkort 

Når du betaler med dit betalings-eller kreditkort, er du omfattet af indsigelsesordningen. Dette er ensbetydende med, at hvis uheldet skulle være ude, og der var tale om en svindel side, så vil du være garanteret at få dine penge igen. Flere steder er det nu også blevet implementeret at man skal godkende med NemID for at gennemføre et køb, hvilket skaber nogle ekstra sikkerhedsforanstaltninger for dig som privatperson. 

Undersøg sikkerheden på hjemmesiden 

Hvis der er tale om en forsvarlig og troværdig låneudbyder, vil hjemmesiden formentlig være sikret med en hængelås og https. Hængelåsen og https er en indikator på at der er oprettet en sikkerhed mellem din browser og server ved hjælp af en SSL-protokol. Din persondata i form af kreditoplysninger og øvrigt som du skal indtaste ved optagelse af lån, vil således være beskyttet. 

Skulle udefrakommende derved forsøge at tilgå sig adgang til dine oplysninger, vil det ikke være muligt at opsnappe datapakkerne. Dette er derved en af de største sikkerheder der er skabt for dig som privatperson når du færdes online.