Kom længere på plantepower!

Det er ikke blot klimaet, der profiterer ved, at vi indretter vores liv ud fra flere grønne principper, og du kan med god grund  rent “egoistisk” ændre ved små ting i din hverdag: Både din krop, din tidsplan og din pengepung vil takke dig!

Her har vi samlet et par turbo-tips til 2 af de vigtigste områder af din hverdag:

I KØKKENET

– Invester i nogle solide stof-klude og natursvampe, og du slipper bl.a. for mikroplastik i grundvandet, hele tiden at måtte smide opbrugte svampe ud og købe nyt hele tiden. Din sparegris bliver glad!

– Spar enorme mængder af el og tid ved at lave store portioner af dine yndlingsretter, som du kan fryse ned. I hverdagen kan du tage en velfortjent paus (og du slipper for at brænde ris eller grød på), ved at sætte gryden i høkasse, dvs ind under en bunke tæpper og puder en halv times tid. Så kan du bare smække benene op i mellemtiden!

Spar penge ved at finde nogle af tingene på power tilbud!

– Køb stort ind et par gange om måneden, spar tid og fokusér på friske grøntsager uden plastikindpakning, for eksempel kan du tage på torvemarked og få ekstravagante tilbud på årstidens grønt. Køber du tørvarer, så køb de største poser – pasta, ris, bønner og linser holder i årevis, og du kommer aldrig hjem til tomme køkkenskabe.

I TRÆNING OG STIL

– Hvor meget tid bruger du på at cykle og tage bussen, (eller måske ligefrem køre!), til dit fitnesscenter? Og hvor tit er det egentlig, at du får brugt det dyre abonnement? Invester i stedet i et par gode løbesko og løb ud af din fordør, når du skal træne – du sparer både tids- og pengekontoen!

– Du vil have større bøffer på arme og ben, men ikke på din tallerken? Det findes der heldigvis råd for – og de er ikke dyre! Mange webshops sælger veganske og velsmagende proteinpulvre i alskens versioner, og når du køber over nettet er prisen skruet helt ned – tjek fx de vilde onlinerabatter på kvalitetssiden Myprotein.

– Træt af dit tøjskab? Det er dine venner sikkert også… altså af deres egen garderobe! Forhør dig lidt rundt omkring i vennekredsen og tag initiativ til byttedag. Eventuelt kan I også inddrage bøger, magasiner, dvd’er, diverse maskiner og gadgets osv. i bytteriet og på den måde spare både penge og miljø for dobbelt-op forbrug af papir, plastik og meget mere.

Så tænk lidt ud af boksen og plant små nye vaner rundt omkring i hverdagen!