Forbrug med omtanke

Gennem mange år har vi sammen med store dele af verden taget del i en overdådig forbrugsfest.

Selvom stort forbrug tyder på velstand og kan skabe flere arbejdspladser, er det desværre ofte på bekostning af miljøet. Der er mange forskellige typer produktioner af varer rundt omkring i verden, som forurener og skaber det høje co2 udslip, vi har i dag. Det kan være svært at vide hvad man kan gøre for at modarbejde dette, og som ene individ kan man godt føle sig magtesløs op imod store og magtfulde pengemaskiner.

Heldigvis er der ting, du kan gøre i hverdagen som vil bidrage til begrænsning af co2 udslippet, så du  og passe på vores planet.

 

Plastikposer er i flæng blevet foræret væk i butikkerne lige så vel som fødevareemballage både i supermarkederne og i forbindelse med take away.

Tag en mulepose med, hver gang du skal handle ind, så du slipper for at bruge unødige mængder af plastikposer.

 

Vær generelt obs på, at der faktisk er mange situationer, hvor du kan undgå at bruge plastik. Sig fx nej tak til sugerør – og anskaf dig et termokrus, så du slipper for at købe take away kaffe/te.

Har du ikke fået termokruset med, så undlad om ikke andet plastisk låget hvis det er muligt. Disse låg produceres i massevis, og når man tænker på hvor kort tid man bruger dem inden de smides ud igen, kan man godt se grunden til at det kan betale sig hvis vi alle bruger lidt extra af vores energi på ikke at spilde, frem for al den energi der går til spilde i et plastiklåg.

 

I hjemmet kan man ligeledes tænke over hvilke produkter man bruger – og støtter produktionen af.

Det er faktisk muligt at købe genbrugeligt indpakningspapir af bivoks, således at man undgår helt at bruge sølvpapir.

 

Derudover er det en god idé at skære ned på sit kødforbrug. Det kan være svært hvis man har præferencer og vaner, som skal ændres, men til en start kan man undersøge kødindustrien og tage stilling til, hvor man ihvertfald ikke har lyst til at købe kød fra.

Især produktionen af oksekød forurener atmosfæren helt ekstremt, så vil man give planten en hjælpende hånd, så undlad at købe oksekød – eller om ikke andet – skær kraftigt ned på forbruget af det.

 

Køb generelt økologiske råvarer når du handler – ofte er de faktisk ikke så meget dyrere end de ikke-økologiske. Der er dog forskel på priserne på nogle varer – mangler du luft i økonomien til at leve økologisk kan du via Minifinans låne penge nemt og hurtigt via mobilen.