Dansk kultur skal findes i bøgerne

Danmark er kendt for store forfattere såsom H.C Andersen, Tove Ditlevsen og Karen Blixen, men hvor tit læser vi egentlig deres bøger? 

Brug tid på at fordybe dig i litteraturen

Det kan være svært at nå det hele i hverdagen, der er mange daglige pligter, der skal ordnes, et arbejde der skal passes, og inden du ved af det, er dagen forbi.

Måske det kunne være en god idé engang imellem, at lade opvasken stå til næste dag eller acceptere at vasketøjet må vente. Hvorfor ikke bruge tiden på at fordybe dig i en god bog i stedet.

Når hverdagens stress rammer os, så kan det være svært at undskylde, at bruge tiden på at læse bøger. Men måske er det netop i disse tider, at vi bør prioritere netop dette.

En effektiv måde at slappe af

Det lyder måske åndssvagt, at brug tid på at læse eventyrer eller fortællinger om gamle dage, men det er det faktisk ikke.

Eventyr er fortryllende, og fortællinger om gamle dage kan lære os om, hvordan tingene var engang. Gamle dage kan også lære os, at se nutidens samfund i lyset af hvordan samfundet var engang. Måske det kan få os til at undres, og se tingene i et andet perspektiv.

Det er stressende at leve i samfund med så meget fart på, som der er nu, så hvorfor ikke lade litteraturen tage os med ind i andre tidsaldre eller universer, og lade os blive opslugt af fortællingerne.

Bliv inspireret til at læse flere bøger.